Miniștrii de Externe ai UE vor participa la un dineu pentru a discuta despre victoria lui Trump


ministrii UE se vor intalni pentru a discuta despre victoria lui Trump

Miniștrii de Externe ai statelor UE vor participa duminică la un dineu de lucru informal, ce va avea loc la Bruxelles, pentru a discuta impactul victoriei lui Donald Trump asupra legăturilor transatlantice și a relațiilor cu Rusia, relatează The Associated Press.

În cadrul dineului, convocat duminică, oficiali europeni vor discuta despre o serie de afirmații cu privire la politica externă făcute de președintele ales în timpul campaniei electorale, cum ar fi respingerea tratatelor internaționale de liber schimb, atitudinea favorabilă față de președintele rus Vladimir Putin și poziționarea pe principii izolaționiste în ceea ce privește securitatea.

Liderii UE urmează să discute despre sancțiunile împotriva Rusiei la summitul de la Bruxelles din perioada 15-16 decembrie, însă semnalele că Trump ar dori o îmbunătăţire a relațiilor dintre Washington și Moscova ar putea să convingă unele state europene să ceară o renunțare la regimul de sancțiuni.

Miniștrii europeni de Externe urmează să reunească și luni, cu ocazia unei ședinte formale, pentru a discuta despre relațiile tensionate cu Turcia, despre conflictele din Siria și Libia, dar și pe marginea cooperării în planul securității cu NATO.

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a anunțat că nu va participa la dineul de lucru de duminică, afirmând că nu vede necesitatea organizării unui reuniuni speciale pentru a discuta pe marginea rezultatului alegerilor din Statele Unite.

Sursa: Mediafax

Imparte acest articol