IT

Ministrul Comunicațiilor: Proiectul de lege privind reglementarea domeniilor ‘.ro’ ar putea fi aprobat în Guvern în septembrie


rotld

Proiectul de lege privind reglementarea domeniilor ‘.ro’ ar putea fi gata în septembrie și adoptat în ședința de Guvern, iar ulterior actul normativ va ajunge în Parlament, a declarat, joi, ministrul Comunicațiilor, Augustin Jianu, în cadrul primei dezbateri publice privind reglementarea Domeniului de Nivel Superior ‘.ro’, organizată la sediul ministerului de resort.

‘Nu ne grăbim deloc cu această reglementare privind domeniile ‘.ro’. Ne propunem ca, în septembrie, proiectul de lege să fie gata, să-l prezentăm și să-l aprobăm în Guvern, iar ulterior să ajungă în Parlament. Am avut o consultare publică a părților implicate, ce a avut la bază un chestionar online, iar rezultatele sunt gata. În momentul în care realizezi o reglementare, este foarte important să ținem seama de părerea celor implicați. Ne vom duce pe argumente atunci când vom întocmi proiectul de lege. Se va pleca de la legislația europeană. Când finalizăm această discuție, vom forma un Grup de lucru care se va apuca să redacteze textul de lege. Intrarea în vigoare a noilor prevederi nu am stabilit-o, pentru că nu știam care este opinia oamenilor cu privire la domeniile care sunt deja înregistrate. Cu siguranță, nimeni nu dorește să apară abuzurile atunci când vorbim despre suspendarea sau anularea de domenii. Eu consider că o minimă reglementare a domeniilor ‘.ro’ face aceste domenii mai credibile și mai sigure pentru oameni. Cred că asta ar putea stimula și atrage oamenii către o zonă mai sigură’, a spus Jianu.

În ceea ce privește chestionarul online, au fost înregistrați 627 de respondenți, iar întrebările au fost structurate pe mai multe paliere.

Astfel, în urma consultării publice a rezultat faptul că mai mult de jumătate (54%) dintre respondenți consideră că Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI — București) ar trebui să fie entitatea statului care să gestioneze domeniile respective, în timp ce peste un sfert dintre cei chestionați (29%) susțin că acest lucru trebuie să cadă în sarcina unei entități multi-statement.

mai mult la :  www.agerpres.ro

Imparte acest articol