Ministrul Transporturilor: Licitaţie pentru autostrada Craiova-Piteşti, lansată la 1 noiembrie


street-918852_1280

O nouă licitaţie pentru construirea autostrăzii Craiova-Piteşti, va fi lansată la 1 noiembrie, a anunţat, joi, ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, în urma unei întâlniri pe care a avut-o, la Craiova, cu reprezentanţi ai companiei Ford şi ai Asociația Constructorilor de Automobile din România.

Atât licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic pentru autostrada Craiova-Piteşti, cât şi cele pentru centurile ocolitoare ale oraşelor Balş şi Slatina vor fi lansate la data de 1 noiembrie.

Am lucrat la o aliniere a nevoilor Ford și a priorităților, iar astăzi am venit cu nişte răspunsuri concrete, nu numai pentru Ford, ci și pentru Craiova, pentru Oltenia, pentru regiune. Mi-a făcut și îmi face plăcere să vă confirm, astăzi, că licitația pentru autostrada Pitești-Craiova va fi lansată pe 1 noiembrie și prevede ca această autostradă să fie finalizată conform Master Planului, în 2020. De asemenea, răspunzând nevoilor Ford, o să anticipăm lucrările la centurile ocolitoare Balș și Slatina, care o să facă parte din autostradă.

La centura Balș, din nou, licitația va începe pe 1 noiembrie. Interesanat este că CNADNR sau viitorul CNAIR și-a asumat această lucrare în regie proprie și din cauza aceasta va fi terminată într-un timp record de doi ani. Centura Slatinei este puțin mai complicată din cauza podului peste Olt, însă licitația va începe tot la 1 noiembrie, iar lucrarea va fi finalizată în 2019. Mai există o listă întreagă de drumuri naționale aici, care sunt în construcție și în fază de finalizate, nu o să le enumăr acum, dar vor fi finalizate în cursul acestui an sau în anul viitor

a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Buşe.

Imparte acest articol