Moldovenii, la vot în secțiile din România: „Am votat pentru un viitor mult mai bun”


alegeri-republica-moldova

Peste 650 de cetățeni moldoveni au votat în secțiile amenajate în județele Timiș și Suceava, în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale care se desfășoară duminică.

Radu Pescaru, președintele Organizației Studenților Basarabeni din Timișoara, a declarat, pentru MEDIAFAX, că sunt așteptați să voteze la secția deschisă la Colegiul Național de Artă “Ion Vidu” din oraș aproximativ 1.000 de moldoveni, 60% dintre aceștia fiind studenți. “Până la ora 13.00, au votat aproximativ 400 de persoane, nu au fost semnalate incidente”, a precizat Radu Pescaru.

Cristian Batrâncea, student în primul an la Timișoara, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a votat “pentru un viitor mult mai bun decât ceea ce avem noi acum și pentru o stabilitate politică. Mai precis, am votat pentru vest, și nu pentru est, care nu pare deloc a fi promițător. Mi-aș dori și o unire cu România”.

De asemenea, Ion Leahu, în vârstă de 22 de ani, masterand la Timișoara, a declarat că a votat pentru “un viitor mai prosper”. “Am votat pentru o stabilitate în țară și pentru o viață mai liniștită. Ideea e că Moldova ca țară independentă nu are un viitor, fiindcă este instabilitate politică, este corupție, eu nu văd să fie o un viitor. Am vrut o schimbare și am venit din Moldova în România, fiindcă dacă stăteam acasă era ca și cum ai face un pas pe loc”, a precizat Ion Leahu.

250 de cetățeni moldoveni au votat, duminică, până la prânz, și la secția de votare organziată la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Unul dintre membrii comisiei electorale a secției de votare organizată în Universitatea Suceava, Cristian Ignatov, a declarat corespondentului MEDIAFAX că procesul de votare s-a desfășurat fără incidente și că până la prânz au venit la urne circa 250 de cetățeni din Republica Moldova. Ignatov a menționat că sunt în continuare așteptați să vină la urne alegătorii din zonă care să-și exprime votul în cadrul alegerilor prezidențiale.

La primul tur al alegerilor prezidențiale organizat în 30 octombrie, au votat până la prânz 150 de alegători din zona Suceava, iar pe parcursul întregii zile au votat 369 de alegători.

Cetățenii Republicii Moldova își aleg pentru prima dată din anul 2000 președintele prin vot direct, în cursă fiind Igor Dodon și Maia Sandu.

Sursa: Mediafax

Imparte acest articol