Norvegia denunță terorismul, la cinci ani de la atacurile comise de Anders Behring Breivik și soldate cu 77 de morți


Norvegia denunta terorismul

Liderii norvegieni au denunțat vineri terorismul din întreaga lume, în contextul în care pe 22 iulie se împlinesc cinci ani de la atacurile din Norvegia comise de Anders Behring Breivik și soldate cu 77 de morți, transmite Xinhua.

Lumea din jurul nostru este nesigură. Cu numai o săptămână în urmă oameni nevinovați au fost uciși la Nisa. Din păcate, lista este lungă. Paris, Bruxelles, Istanbul, Beirut, Bagdad, Nairobi și Orlando au fost și ele lovite de terorism în ultimul an

a declarat premierul norvegian Erna Solberg, cu ocazia unei ceremonii de depunere de coroane de flori în fața clădirii guvernamentale unde pe 22 iulie 2011 opt persoane au murit în urma primului atac comis în acea zi de Breivik.

Ideologiile teroriștilor pot fi diferite, dar ei vorbesc aceeași limbă… Armele și violența sunt principalele lor instrumente

a adăugat Solberg, potrivit căreia ”terorismul nu poate fi combătut decât de noi pentru a oferi o lume mai bună decât cea pe care o vor teroriștii”.

Pe 22 iulie 2011, Anders Behring Breivik a ucis opt persoane, la Oslo, într-un atac cu bombă în apropierea sediului guvernului norvegian, după care, deghizat în polițist, s-a deplasat pe insula Utoya, unde se desfășurau cursurile școlii de vară a tinerilor laburiști norvegieni, omorând alte 69 de persoane.

”În urmă cu cinci ani, 77 de oameni au fost uciși. În urmă cu cinci ani, acea zi de vară a fost una dintre cele mai întunecate zile din istoria Norvegiei. Timpul nu vindecă toate rănile”, a adăugat șefa executivului norvegian.

mai mult la : http://www.agerpres.ro/externe/2016/07/22/norvegia-denunta-terorismul-la-cinci-ani-de-la-atacurile-comise-de-anders-behring-breivik-si-soldate-cu-77-de-morti-16-37-34

Tags norvegia

Imparte acest articol