O mare de steaguri rosii in Piata Taksim: Mii de turci au iesit pe strada la Istanbul in semn de sustinere fata de democratie


turci iesiti in strada

Mii de turci s-au intalnit duminica in Piata Taksim, din centrul Istanbulului, pentru a-si manifesta sustinerea fata de democratie, dar si pentru a-si arata opozitia fata de starea de urgenta decretata de presedintele Erdogan dupa lovitura de stat esuata, transmite AFP.

Intalnirea are loc la apelul Partidului Republican al Poporului (CHP, social-democrat si laic), fost partid de opozitie devenit aliat al partidului lui islamo-conservator al lui Recep Tayyip Erdogan (AKP). Partizanii AKP au iesit cu miile in fiecare seara pe strazi dupa puciul esuat petrecut in urma mai mult de o saptamana.

Insa in marea de steaguri rosii fluturate duminica in Piata Taksim dominau portrete ale lui Mustafa Kemal Ataturk, tatal Republicii si figura tutelara a militantilor CHP.

Aparam republica si democratia, Suveranitatea apartine neconditionat poporului nuloviturii de stat, da democratie !

scrie pe pancartele afisate de manifestanti.

mai mult la :

http://www.hotnews.ro/stiri-international-21180249-video-turcia-mare-steaguri-rosii-piata-taksim-mii-turci-iesit-strada-istanbul-semn-sustinere-fata-democratie.htm

Imparte acest articol