Partidul „1.000 de euro pe lună“


sorin noua

„Nu poţi să crezi, dragă, mă întreabă la ce oră să vină la birou, cu se poate ajunge mai bine, cu autobuzul sau metroul, că suntem prea departe… Atâtea pretenţii, nici nu mai înţeleg ce vor…“

Conversaţia unor responsabile de resurse umane prezente la o întâlnire oferită de o companie de recrutări surprinde bine noua realitate din economie – goana firmelor după angajaţi. Spre diferenţă de acum 10 ani, când a avut loc precedenta fierbere pe piaţa de HR, de această dată mirajul jobului într-o multinaţională nu mai este atât de viu.

Noua generaţie vrea libertate, muncă fără program, vară la festivaluri şi iarnă în ceainării cu laptopul în faţă, iar

„HR-iţele“ care au luptat în ultimii 10-20 de ani să urce în carieră se uită ca la nişte zombi la tinerii bărboşi şi fetele cu codiţe, în tenişi, care nu sunt prea uşor de convins să intre într-o corporaţie.

Aşa că salariile zboară şi zboară an de an, doar-doar or mai compensa tristele cubicluri în care trebuie să intre proaspeţii absolvenţi de cibernetică sau automatică mult căutaţi de companiile de IT care îi caută cu miile.

Atunci când fiecare grupă de salariaţi din România va câştiga peste 1.000 de euro net în medie, se va putea spune că în sfârşit s-a terminat tranziţia.

După aderarea la UE şi NATO, mulţi spun că România a rămas fără un obiectiv de ţară. Salariul mediu net 1.000 de euro pe lună: acesta trebuie să fie noul obiectiv de ţară al României. Şi este realizabil într-un deceniu cu o politică ambiţioasă şi corectă.  Cine face Partidul „1.000 de euro pe lună“ câştigă alegerile.

Sursa: zf.ro

Imparte acest articol