Pașapoartele vor fi eliberate gratuit de la 1 februarie 2017


pasaport-ro

Pasapoartele vor fi eliberate gratuit de la 1 februarie 2017, potrivit unui act normativ publicat recent in Monitorul Oficial. Aceasta taxa, precum si mai multe altele ce tin de eliberarea unor acte civile, fac parte din cele 102 taxe, din legea promulgata de Iohannis pe 6 ianuarie, ce vor fi eliminate.

Concret, începând de luna următoare, persoanele fizice nu vor mai plăti:

  • taxa pentru eliberarea unui pașaport electronic, a unui pașaport simplu temporar sau a altui document de trecere a frontierei, procurarea unui act judiciar sau extrajudiciar, la cererea unor persoane fizice sau juridice străine, eliberarea de adeverințe, precum și alte servicii prestate de autorități, scrie avocatnet.ro.

Din cele 102 taxe care vor fi eliminate, 6 taxe provin din Ordonanta Guvernului nr.24/1992 privind stabilirea anumitor servicii publice si a taxelor percepute pentru prestarea acestora pe teritoriul Romania, scrie wall-street.ro.

  • eliberarea unui pasaport electronic, a unui pasaport simplu temporar sau a altui document de trecere a frontierei, procurarea unui act judiciar sau extrajudiciar, la cererea unor persoane fizice sau juridice straine, eliberarea de adeverinte, precum si alte servicii prestate de autoritati.(Dir Gen Pasapoarte MAI + Dep Consular MAE + Insp Gen Imigrari + DEPABD). Aceasta taxa era in valoare de 22 lei
  • Acordarea cetateniei romane (ANC). Aceasta era in valoare de 191 lei
  • Acordarea/Redobandirea cetateniei romane (ANC). Aceasta era in valoare de 191 lei

mai mult la :  www.money.ro

 

Imparte acest articol