Percheziții DIICOT într-un dosar de trafic de droguri pentru sportivi


drugs-1276787_640

Procurorii DIICOT au făcut, joi, 12 percheziții, la cererea autorităților din Italia, într-un dosar de trafic de medicamente și stupefiante destinate sportivilor.

Perchezițiile s-au făcut pe raza judeţelor Dâmboviţa, Vaslui, Arad, Satu-Mare, Ilfov şi a municipiului Bucureşti la solicitarea autorităților din Italia.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada iunie 2015 – aprilie 2016 un grup infracțional organizat format din cetățeni români și 7 persoane de cetățenie italiană au traficat internațional medicamente cu acțiune de dopaj și stupefiante active de diferite tipuri și forme farmaceutice (tablete, capsule, preparate injectabile, flacoane, gel), acestea fiind importate/expediate în mod ilegal din România şi comercializate pe teritoriul Italiei, furnizate în final sportivilor şi persoanelor care frecventează sălile de sport. S-a reținut că activitatea infracțională a membrilor grupării infracționale -cetățeni români-, consta în gestionarea unor site-uri de internet și comercializarea on line a medicamentelor şi a substanţelor ilegale pe care le expediau/transportau în Italia, prin curieri profesionali sau ocazionali

transmit procurorii DIICOT într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, În Bragadiru, la locuinţa unuia dintre membri, a fost găsită o cantitate mare de astfel de substanţe.

În judeţul Arad au fost efectuate 2 percheziţii domiciliare, la adrese frecventate de către un alt membru al grupului (pe numele căruia exista mandat european de arestare), fiind găsite substanţe anabolizante. Pe raza judeţului Vaslui au fost efectuate 5 percheziţii domiciliare şi au fost identificaţi alţi doi membri, pe numele cărora existau emise mandate europene de arestare. Autoritățile judiciare din Italia au emis față de 5 membri ai grupului infracțional organizat mandate europene de arestare, ce urmează să fie puse în aplicare de autoritățile judiciare competente

mai spun procurorii.

În cadrul aceleiaşi operaţiuni s-au făcut șase percheziţii şi pe teritoriul Italiei.

Sursa: Mediafax

Imparte acest articol