Peste 20 de noi destinaţii apar în această vară pe harta zborurilor din Bucureşti. Nordul Europei şi Croaţia, pariul transportatorilor


blue-air-route-map

Programul de vară al aeroportului Henri Coandă Bucureşti, cel mai mare din ţară, include 22 de rute noi comparativ cu cel de iarnă (care s-a terminat la finalul lunii martie), cele mai multe zboruri noi fiind către insulele din Grecia, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) şi cele de pe site-ul aeroportului. CNAB administrează cele două aeroporturi din Bucureşti.

În cazul curselor charter, programul de vară începe în general în lunile mai-iunie şi se încheie în septembrie. Agenţiile de turism au pregătit în acest an pachete de vacanţă cu plecare cu avionul din Bucureşti către insulele greceşti precum Skiathos, Zakynthos, Kos, dar şi către Turcia ( Antalya şi Bodrum) şi către Sharm El Sheikh (Egipt). Companiile de turism reiau pariul pe Egipt, după mai mulţi ani de pauză. De exemplu, turoperatorul Cocktail Holidays, specializat în vacanţe de tip charter, circuite şi turism individual, a decis să reia în acest an, după o pauză de doi ani, pachete de vacanţă în Egipt, cu zbor charter.

Pe de altă parte, companiile aeriene vor avea zboruri în această vară spre destinaţii din nordul Europei, Croaţia sau sudul Italiei. De exemplu, Blue Air va lansa din 15 iunie zboruri din Bucureşti către Helsinki şi Oslo. Spre Oslo mai operează zboruri Wizz Air, care este liderul pieţei locale, cu 5,5 milioane de pasageri transportaţi anul trecut. Blue Air ocupă locul secund cu un număr de aproape 3,6 milioane de pasageri înregistraţi în 2016. Dacă Blue Air pariază pe nordul Europei, Wizz Air şi Ryanair lansează zboruri spre sudul continentului, şi anume Italia. Ryanair operează în prezent zboruri din Bucureşti spre Palermo, în timp ce Wizz Air are zboruri spre Lamezia Terme. Pe piaţa locală va intra în acest an un alt jucător, şi anume, compania croată Croatia Airlines. Aceasta va  opera pe perioada verii, începând cu luna mai, zboruri din Bucureşti către Zagreb, Split, Pula, Dubrovnik şi Zadar, conform datelor de pe site-ul companiei.

mai mult la :  www.zf.ro

Imparte acest articol