Peste 3 mil. de români muncesc în străinătate; România, a 4-a din UE după numărul de emigranţi


61598027

Peste trei milioane de români au ales să se mute în străinătate pentru a munci, România devenind, astfel, a patra țară din Uniunea Europeană (UE), în funcție de numărul de emigranți, relevă un Raport al Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Cei mai mulți dintre cei care se mută în afara țării ajung să lucreze acolo pentru a oferi sprijin financiar familiei rămase în România, scrie Agerpres.

„Comunitățile de români din străinătate sunt unele dintre cele mai mari din Europa, iar Marea Britanie nu este o excepție. Cei mai mulți dintre românii care au decis să lucreze în Marea Britanie au făcut-o din considerente financiare” În prezent, această comunitate se confruntă cu un sentiment de incertitudine după Brexit, care are un impact major asupra tuturor comunităților de imigranți de pe acest teritoriu, se arată în comunicatul citat.

Conform Băncii Mondiale, până la finalul anului 2015, aproximativ 4 milioane de români au emigrat definitiv în străinătate, iar suma totală transferată de către aceștia în România s-a ridicat la 3,2 miliarde de dolari.

sursa : www.agerpres.ro

Imparte acest articol