Peste 33.000 de posturi oferite la Bursa locurilor de muncă


blogging-336376_640

Peste 33.000 de locuri de muncă au fost oferite la nivel naţional, joi, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi.

Evenimentul a avut loc în 98 de localități din întreaga țară, unde peste 2.300 de agenți economici au oferit locuri de muncă în diferite domenii, cele mai multe oferte fiind în fabricarea autovehiculelor de transport rutier, fabricarea echipamentelor electrice, lucrări speciale de construcții, fabricarea de mașini, utilaje și echipamente, industria construcțiilor metalice, industria alimentară.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), la nivel național „24.839 de persoane au participat la această acțiune, dintre care 14.505 absolvenți de învățământ. Au fost selectați în vederea încadrării 6.693 de absolvenți, iar 407 au fost încadrați.”

La evenimentul organizat în Capitală de Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă, 151 de agenți economici au depus 5.772 de oferte de angajare.

Cunoscând care sunt beneficiile angajatorilor, se poate negocia altfel un salariu. Tinerii trebuie să se informeze și să cunoască ce fac autoritățile pentru sprijinirea tuturor categoriilor defavorizate, inclusiv cea a tinerilor

a declarat ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru.

Ministrul Muncii le-a vorbit angajatorilor despre noile măsuri care vor intra în vigoare la 1 decembrie 2016 cu privire la stimularea ocupării forței de muncă.

Stimulentele există la nivelul vechi chiar și acum. Ele sunt în vigoare la acel nivel mai scăzut. Noi prin ordonanță aproape le-am dublat la 900 de lei de la 1 decembrie. (…) Vorbind cu angajatorii, am observat că doar o parte știu cum îi ajută statul. Avem totuși un interval de timp în care putem remedia acest lucru printr-o campanie bună

a mai spus Dragoș Pîslaru.

49% din posturile oferite în București au fost pentru muncitori calificați, 17% pentru muncitori necalificați, 29,4% din oferte au fost pentru persoane cu studii medii și 4,6% pentru cele cu studii superioare.

Am venit să îmi caut un job, dar sincer nu știu ce caut. Orice, dacă o să văd o ofertă care mă tentează, o să accept. Contează și salariul, dar și timpul petrecut la locul de muncă. Nu mi-ar plăcea să fac deplasări. Din ofertele pe care le-am văzut până acum, nu m-a atras nimic în mod deosebit, dar mai sunt o mulțime pe care încă nu le-am văzut

a declarat pentru MEDIAFAX o persoană prezentă la eveniment.

Președintele ANOFM, Marcel-Dumitru Miclău, a declarat că la Bursa generală a locurilor de muncă din luna aprilie au fost selectate peste 1.900 de CV-uri, fiind angajate aproape 1.200 de persoane, adică un procent de aproape 60%.

La nivel de țară suntem la un nivel de peste 30 la sută, cu accente pe zonele de dezvoltare, Timișoara, București, Cluj, Iași, Constanța. Acolo procentul e de 60-70%

a spus președintele ANOFM.

Din anul 1994 până în prezent, Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București a organizat 71 de ediții ale Bursei locurilor de muncă. Ediția de joi a fost cea de-a 72-a ediție a Bursei locurilor de muncă, respectiv a 20-a Bursă a locurilor de muncă pentru absolvenți.

Sursa: Mediafax

Imparte acest articol