Platforma lui Cioloş: Care sunt principiile şi proiectele pe care le propune premierul


Ciolos diaspora reimaginata

Premierul Dacian Cioloş spune, potrivit Platformei România 100, că este nevoie de o reformă profundă a administrației și de crearea unui corp administrativ competent, integru, că respectul pentru cetățeni trebuie scris în ADN-ul administrației.

Dacian Cioloș a prezentat cele 10 principii ale platformei care se referă la: lupta împotriva corupţiei, clasa politică responsabilă, debirocratizarea, creștere economică sănătoasă și crearea mai multor locuri de muncă, combaterea sărăciei, economie competitivă, educaţie, sănătate, consolidarea poziţiei României în Uniunea Europeană și în NATO şi susţinerea românilor din diaspora, inclusiv prin încurajarea acestora să se întoarcă acasă.

Mandatul scurt al actualului guvern a demonstrat limitele schimbării în condițiile unui aparat administrativ opac, nereformat și puternic politizat. Ne-am aliat cu cetățenii pentru a le simplifica interacțiunea cu instituțiile statului. La 100 de ani, românii merită un stat puternic, reformat, cu o administrație competitivă, profesionistă, deschisă, pentru oameni.

Este nevoie de o reformă profundă a administrației și de crearea unui corp administrativ competent, integru. Respectul pentru cetățeni trebuie scris în ADN-ul administrației. Doar în felul acesta administrația va inspira încredere și respect

se arată în platforma România 100, prezentată de Dacian Cioloș pe Facebook.

Premierul susține și că este nevoie de debirocratizare.

Debirocratizarea trebuie să continue, în relația cu cetățenii, în interacțiunea statului cu mediul de afaceri, în interiorul instituțiilor publice. Mediul de achiziții publice trebuie gestionat mai eficient, mai transparent, astfel încât să maximizăm investițiile din bugetul țării

a menționat prim-ministrul.

Dacian Cioloș a prezentat și un portofoliu de proiecte naționale, printre care reforma administrației publice,operaționalizarea Strategiei Naționale Anticorupție, întărirea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) și întărirea sistemului judiciar, asumarea și operaționalizarea celor 17 capitole ale Strategiei România Competitivă, crearea unui Program național pentru sprijinirea antreprenorialului ca motor al economiei românești, continuarea Pachetului anti-sărăcie, încurajarea participării Diasporei în economie prin abordări de tipul “RePatriot” și continuarea programelor Diaspora Start-Up și pregătirea în condiții optime a Președinției române a Consiliului Uniunii Europene în 2019.

La acest capitol, Cioloș a mai menționat dezvoltarea gazoductului Bulgaria-România-Ungaria-Austria (BRUA) și continuarea eforturilor de interconectare energetică și consolidare a independenței și securității energetice a țării, și sprijinirea sportului de performanță și dezvoltarea unui program național de promovare a sportului de masă.

Sursa: Mediafax

Imparte acest articol