Plăţile cu bani numerar vor dispărea în următorul deceniu


Pay-Key-e1368190509599

Viteza cu care se fac în prezent plăţile electronice aduce beneficii importante pentru clienţi şi va face ca plăţile în numerar sã dispară în urmãtorul deceniu, a spus preşedintele de onoare al Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Graţian Gheţea.

El a precizat joi, la o reuniune pe teme bancare, că numărul funcţionarilor bancari se va reduce, iar băncile vor fi obligate sã pãstreze sume mult mai mari indisponibilizate, pentru a face faţă noilor cerinţe.

Când stai pe mai mulţi bani înseamnã că valorifici mai puţin banii pe care îi ai la dispoziţie. Asta înseamnă că vei face mai puţine venituri, tu, ca bancă, şi vei încerca sã suplineşti sau sã acoperi aceste cheltuieli cu alte venituri, pe care nu le poţi lua decât pe seama clienţilor. Pentru că asta e regula într-o economie: încerci sã te redresezi în funcţie de situaţie.

a spus el.

Responsabilul Asociaţiei Române a Băncilor anticipeazã că progresele din domeniul plăţilor electronice vor face posibilă autentificarea pe baza datelor biologice sau prin atingerea unor dispozitive în locul clasicelor coduri PIN sau parole.

mai mult la : www.romania-actualitati.ro

Imparte acest articol