PNL decide desemnarea lui Cioloș drept candidat pentru postul de premier. Cioloș și-a dat acceptul


dacian_ciolos premier

Președintele PNL Alina Gorghiu a declarat că va propune luni Biroului Politic al partidului desemnarea lui Dacian Cioloș drept candidat al partidului pentru postul de premier, precizând că a primit acceptul lui Cioloș în discuția de luni dimineață de la Guvern.

Discuţia pe care am avut-o cu primul ministru astăzi a vizat două direcţii. Una a vizat compatibilitatea dintre programul de guvernare al PNL şi Platforma România 100 şi a doua discuţie a fost solicitarea PNL, pe care o veţi vedea concretizată astăzi în BPN şi supusă votului, de desemnare a candidatului de prim-ministru din partea liberalilor. Dacian Cioloş va fi propunerea pe care astăzi o voi face colegilor mei care îşi vor exercita votul. Evident, procedura este conform statutului nefinalizată astăzi pentru că un Consiliul Naţional trebuie să formalizeze decizia din BPN

a declarat Gorghiu.

Președintele PNL Alina Gorghiu a spus că Dacian Cioloș nu se va înscrie în partid și că acest lucru nu îi încurcă pe liberali.

Trebuie să fac nişte precizări pe care şi eu şi domnul prim-ministru le-am făcut de fiecare dată: nu se înscrie în niciun partid politic. Domnia sa a decis să rămână acea persoană care îşi respectă angajamentele până la finalizarea mandatului, lucru care nu ne încurcă, da, nu mai are mult, nu ne deranjează, ba dimpotrivă suntem de acord că are obligaţia să îşi respecte cuvântul până la finalizarea mandatului său de prim-ministru aşa cum şi-a asumat la începutul acestui mandat

a mai afirmat ea, adăugând că în Statutul PNL nu există nici un impediment în a desemna pentru funcţia de prim-ministru o persoană care nu este membră a partidului și că nu se știe niciodată ce ne rezervă viitorul.

Gorghiu a mai spus, la insistențele jurnaliștilor, că premierul este de acord cu acest demers: ”Nu făceam această propunere dacă nu aveam acceptul lui”.

Premierul a avut discuții cu liderii PNL la guvern, în cursul dimineții de luni.

Sursa: Mediafax

Imparte acest articol