Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, despre ”Cuminţenia Pământului”: Nu am donat, este o acţiune strict populistă


cumintenia-pamantului-brancusi

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că nu va dona bani pentru cumpărarea sculpturii ”Cuminţenia Pământului”, spunând că Guvernul ar putea face efortul ”nu foarte mare” să achiziţioneze opera de artă.

Întrebat de jurnalişti dacă s-a alăturat campaniei de subscripţie publică a Guvernului Cioloş pentru achiziţionarea celebrei sculpturi a lui Constantin Brâncuşi, Liviu Dragnea a răspuns că nu şi nici nu va face acest lucru. ”Nu cred în astfel de demersuri. Dacă Guvernul consideră că este un obiectiv naţional, se poate face efortul, care nu e foarte mare, să se achiziţioneze. După părerea mea, asta a fost o acţiune strict populistă, care nu poate avea finalitate. Ajungem în situaţia în care nu se strâng toţi banii.

Ce se întâmplă cu banii? Cum se gestionează? Se dau banii înapoi, se dau sms-urile înapoi? Eu, dacă aş fi în Guvern din nou vreodată şi aş considera că asta este un obiectiv naţional, de o importanţă naţională, găsim sumele necesare şi îl achiziţionăm pentru România. Să începi o asemenea acţiune populistă, care n-are finalitate, n-ajută pe nimeni”, a afirmat Liviu Dragnea.

Sursa: mediafax.ro

Imparte acest articol