Prima de asigurare pentru cardul de sănătate BCR: 750 de lei pe lună pentru o familie cu doi copii


BCR

BCR Asigurări de Viață a lansat luni cardul de sănătate, produs care oferă asiguratului resurse financiare în caz de îmbolnăvire în orice rețea medicală din țară, în limita sumei asigurate. Prima de asigurare pentru o familie cu doi copii este de 750 de lei/lună.

Deocamdată ne-am orientat către rețelele medicale românești, urmând ca ulterior să analizăm extinderea și în alte țări, având posibilitatea de a încheia contracte cu diferite unități medicale din străinătate

a declarat, pentru MEDIAFAX Sorin Mititelu, președintele Directoratului BCR Asigurări de Viață.

El a explicat că acest produs financiar se adresează, în special, persoanelor cu vârsta între 20 și 50 de ani, din mediul urban, cu un venit mediu de 2.000 de lei. În practică, asigurații pot avea vârsta cuprinsă între 6 luni și 59 de ani, suma asigurată fiind de 10.000 de lei pentru serviciile medicale în ambulatoriu și 50.000 de lei în caz de îmbolnăvire gravă (cancer sau tumoră malignă, afecțiuni coronariene care necesită intervenții tip by-pass, transplant major de organe etc).

Se pot asigura cei care nu suferă de boli profesionale, nu sunt pensionați pe caz de boală, nu suferă de obezitate de gradul doi sau morbidă etc. Nu sunt acoperite urgențele, tratamentele de medicină alternativă, chirurgia plastică și cosmetică, intervențiile chirurgicale stomatologice, evenimente apărute în legătură cu sarcina sau cu nașterea, urmări ale consumului de droguri, alcool etc.

Sistemul este simplu. Asigurații primesc un card de sănătate pe care l-am dezvoltat împreună cu MasterCard, accesează platfoma on-line Spendeo și solicită fonduri în avans, după ce s-au programat la medic. Ulterior, pe aceeași platformă transmit documentele justificative. Cei care nu doresc să acceze platforma pot apela la call center

a precizat Sorin Mititelu.

Acesta a afirmat că, în primul an, BCR Asigurări de Viață și-a propus să vândă 5.000 de carduri. În prezent, produsul poate fi achiziționat doar de la Campion Broker de Asigurare.

Sursa: Mediafax

Imparte acest articol