PRIMĂ de instalare pentru românii care se întorc din străinătate și se angajează în țară


3242455

Românii cu domiciliul în 14 unităţi administrativ-teritoriale din mediul rural al judeţului Bistriţa-Năsăud, plecați în străinătate de cel puţin trei ani, primesc prime de instalare dacă decid să se întoarcă acasă şi să se angajeze în ţară.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) transmite că ”persoanele care şi-au exercitat dreptul la liberă circulaţie în spaţiul Uniunii Europene pe o perioadă de cel puţin 36 de luni şi doresc să se întoarcă în România pot beneficia de o prima de instalare acordată de către AJOFM Bistriţa-Năsăud, la încadrarea în muncă. (…) Prima de instalare se acordă persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa ori îşi stabilesc noul domiciliu sau noua reşedinţă în zonele prevăzute în Planul naţional de mobilitate, care se aprobă şi se actualizează prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice”.

Cele 14 unităţi administrativ-teritoriale din judeţ cuprinse în Planul naţional de mobilitate sunt: Budeşti, Ciceu Mihăieşti, Dumitriţa, Ilva Mare, Josenii Bârgăului, Livezile, Parva, Petru Rareş, Romuli, Târlişua, Teaca, Tiha Bârgăului, Urmeniş şi Zagra.

sursa : www.dcnews.ro

Imparte acest articol