Producția globală de vin scade din cauza condițiilor meteo. 2016, cel mai slab an din ultimii 100


map

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) – Producția globală de vin este așteptată să scadă cu 5% în 2016, din cauza condițiilor meteo extreme, înregistrându-se astfel unul dintre cele mai slabe rezultate din ultima sută de ani, anunță Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIV), potrivit CNN.

Schimbările climatice reprezintă principala cauză a declinului producției, susțin reprezentanții OIV.

„Odată cu încălzirea globală, suntem martorii unei creșteri a frecvenței evenimentelor neobișnuite, care durează mai mult și se desfășoară la o scară mult mai mare”, susține Jean-Marie Aurand, directorul OIV, citat de Reuters.

Mari scăderi ale producției sunt așteptate, în 2016, în țări precum Chile și Argentina, recunoscute pentru plantațiile de struguri pentru vinul roșu precum Cabernet Sauvignon și Malbec. Țările au avut de suferit în urma ploilor cauzate de El Niño. Producătorii renumiți la nivel mondial precum Africa de Sud și Franța au fost, de asemenea, influențați de condițiile meteo neprielnice, dar creșterile din țări precum Australia, Statele Unite și Spania sunt așteptate să compenseze o parte dintre pierderi.

Nu este clar dacă și consumatorii de vin vor fi afectați din cauza producției scăzute. Reprezentanții OIV susțin că este prea devreme pentru pronosticuri legate de consumul de vin din 2016, dar este așteptat să crească față de nivelul din 2015.

sursa : www.mediafax.ro

Imparte acest articol