Programul „Prima masina”, un esec lamentabil? Ce trebuie schimbat


programul prima masina

Programul „Prima masina” a inceput cu frana de mana trasa in acest an, din cauza ca a debutat tarziu, asa ca au fost aprobate doar doua dosare pana acum. Dar cum s-a ajuns la aceasta situatie?

In principiu, accesul la acest program e impiedicat de prea multa birocratie, avand in vedere ca exista cateva limitari importante:

  • – nu poti sa-ti iei un automobil mai scump de 11.000 de euro;
  • – e obligatoriu ca masina sa fie noua;
  • – esti nevoit sa inchei o asigurare CASCO;
  • – trebuie sa dai un avans de 5% din valoarea masinii;
  • – dosarul e aprobat dupa cel putin o luna.

Ce conditii trebuie sa indeplinesti ca sa fii eligibil pentru programul „Prima masina”

Astfel, e posibil ca romanii sa considere ca nu e rentabil sa ia o masina prin intermediul programului guvernamental, ci sa apeleze mai degraba la un credit de nevoi personale. Acesta se aproba in cel mult cateva zile si iti poti cumpara aproape orice automobil, fie el si la mana a doua.

„Produsul e destul de ieftin din punct de vedere al costurilor, insa e destul de complicat din punct de vedere al procedurilor care trebuie realizate pentru contractarea lui, dar si al limitarilor legislative. Toate cele trei puncte sunt atat de complicate incat il fac pe potentialul client sa nu accepte aceasta solutie, ci sa se indrepte spre o alternativa mai scumpa, de genul creditelor de nevoi personale, dar care e ultrarapida din punct de vedere legal”, a spus Dragos Nichifor, director financiar la firma de brokeraj Bayer Credit, intr-o declaratie acordata Ziare.com.

Sursa: ziare.com

 

Imparte acest articol