Programul „RePatriot“: O sută de antreprenori din ţară și-au propus să angajeze specialiști români plecaţi în străinătate. Ziua Diasporei, pe 15 august


REPATRIOT-logo-fb

Programul „RePatriot“ este unul ambiţios. Inițiatorii săi au anunțat că 100 de antreprenori de succes din România își vor da întâlnire cu alți 100 de patroni din diaspora în cadrul primei ediții a evenimentului „Business Summit – Împreună pentru România“, organizat în București în perioada 6-9 octombrie.

„RePatriot“ a deschis în acest an primul canal de comunicare între autoritățile locale și românii care vor să se întoarcă în țară. Platforma va oferi acces rapid la oportunitățile din România și îi va pune pe aceștia în contact cu autoritățile locale.

Potrivit inițiatorilor, primăriile partenere vor avea o persoană delegată care va păstra legătura cu voluntarii din cadrul proiec­tului, pentru a comunica rapid oportunitățile de investiție sau de joburi din zona lor. Platforma www.repatriot.ro va fi punctul de legătură. Printre obiectivele din perioada următoare ale echi­pei „RePatriot“ se numără și declararea zilei de 15 august, Sf. Maria, drept Ziua Diasporei. Cu această ocazie, autoritățile locale vor putea organiza evenimente pentru românii plecați din comunitățile lor.

 

Programul „RePatriot“ a debutat cu o campanie de informare și nouă conferințe, organizate la Torino, Milano, Valencia, Madrid, Londra, Dublin, Alba Iulia, Mün­chen și Focșani, la care au parti­ci­pat peste 1.500 de români emi­grați. Pe data de 1 decembrie 2015, peste 150 de participanți au lan­sat „Noua declarație de la Alba Iulia“, cu scopul de a uni cele două Românii – Diaspora și Țara – și de a determina autoritățile să considere diaspora o prioritate na­țională.

sursa : B1.ro

Imparte acest articol