Protocol între România şi Serbia pentru înfiinţarea de patrule comune de-a lungul frontierei


police-officer-829628_640

Ministrul afacerilor interne, Dragoş Tudorache, şi omologul său sârb au semnat, joi la Timişoara, un protocol privind constituirea şi activităţile patrulelor comune de-a lungul frontierei de stat comune, potrivit MAI.

Ministrul afacerilor interne, Ioan-Dragoș Tudorache, a avut joi, 10 noiembrie 2016, la Timișoara, o întâlnire bilaterală cu omologul sârb, domnul Nebojsa Stefanovici. Cu acest prilej, cei doi oficiali au semnat Protocolul între Ministerul Afacerilor Interne din România și Ministerul Afacerilor Interne din Republica Serbia privind constituirea și activitățile patrulelor comune de-a lungul frontierei de stat comune, document ce contribuie la eficientizarea cooperării între instituțiile de frontieră dintre cele două state și la creșterea nivelului de supraveghere a frontierei de stat comune, în conformitate cu recomandările Schengen

potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Interne remis joi MEDIAFAX.

Cei doi oficiali au mai convenit ca Punctul de Contact Comun de la Porțile de Fier să fie operaționalizat până la sfârșitul anului.

Pe 26 octombrie, şapte cetăţeni irakieni, patru turci şi un sirian, între care trei copii, au fost prinşi în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Cenad, când încercau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria. Cu o săptămână înainte, alţi cinci cetăţeni iranieni şi nouă irakieni, între care doi adolescenţi, fuseseră opriţi de către poliţiştii de frontieră din Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, în timp ce încercau să intre în România din Serbia.

Sursa: Mediafax

Imparte acest articol