Revolta unui medic. Dorul de părinți ucide!


Ana Maria Ciubara

Se vorbește mult despre drama copiilor rămași singuri acasă, în timp ce părinții sunt plecați la muncă în străinătate. Trauma prin care trec acești copii este greu de descris în cuvinte. Dr. Ana-Maria Ciubară, Editor la American Journal of Psychiatry and Neuroscience și  medic psihiatru la Institutul Socola din Iași vorbește, în exclusivitate, pentru Stiri Diaspora despre cazurile pe care le-a tratat în ultimii ani.

Manifestările clinice ale suferinței acestor copii îmbracă multiple aspecte, plecând de la simptome ale depresiei și ajungând până la manifestări de revoltă impotriva normelor sociale și de comportament.

Exemplele sunt multiple și indiferent de manifestări primele probleme sunt remarcate de obicei in mediul de invățământ, atunci când acești copii incep să absenteze nemotivat de la școala și eventual să manifeste un comportament antisocial.

Problema adevarată a acestor copii nu constă insă in modul de exteriorizare ci in profunzimea sentimentelor pe care le au. Mulți dintre ei, chiar dacă la inceput par să inteleagă separarea de un părinte sau de ambii pentru o perioadă de timp, ulterior, fiind lipsiti de căldura parintească, incep să aiba un sentiment de abandon care ulterior se transformă in diverse forme de revoltă.

precizează dr. Ana-Maria Ciubară.

Sursa: stiridiaspora.ro

Imparte acest articol