Români care au cucerit lumea: O arădeancă din Chicago, milionară la nici 40 de ani | VOCEA DIASPOREI


Rom%C3%A2ni+care+au+cucerit+lumea%3A+O+ar%C4%83deanc%C4%83+din+Chicago%2C+milionar%C4%83+la+nici+40+de+ani+%7C+VOCEA+DIASPOREI_608063

Viața Michaelei Deac e țesută pe calapodul poveștilor de succes de la Hollywood. Orfană de la 15 ani. Absolventă de Drept. Neavând bani să achite șpaga de intrare în Barou, a emigrat în America. A învățat să facă afaceri. A început ca o Isaura și acum e milionară în dolari.

Viața Michaelei se împarte între amintirile zbuciumate și prezentul trepidant. Dar și între job și familie. E căsătorită cu un arădean de-al ei (Vasi) și au doi copii – o fetiță mereu surâzătoare (Isabel) și un băiețel năzdrăvan (Noah).

La nici 40 de ani, Michaela Deac e o femeie împlinită. După 16 ani de America, a făcut saltul de la o Toyota Corola veche, cumpărată cu 300 de dolari, la un Mercedes GL 450.

În 2003 a cumpărat un bloc cu 15 apartamente. Le-a închiriat pe toate, asigurându-și un venit consistent și din această afacere. Acum, blocul e evaluat la peste un milion de dolari. Dar ambițiile sale nu se opresc aici. Tânăra „ară­deancă de Chicago“ scru­tează noi orizonturi.

„Mă interesează politica românească. Mă implic cu ce pot și aici, în State. Sunt mereu în comisia electorală. Când a venit Băsescu la Chicago, m-am implicat în primirea lui și în recepția de la hotel.

Sper să reprezint cândva diaspora în Parlamentul de la București. Am zis să mă realizez pe plan profesional și familial, apoi mă implic în politică.

Am multe de spus, am o bogată experiență de viață. Știu ce înseamnă performanța în mediu concurențial, iar România are nevoie de așa ceva. La fel cum, în plan afectiv, și noi, cei plecați, avem nevoie de România.“

mai mult la : www.romanialibera.ro

 

 

Imparte acest articol