România este pe locul 1 în lume ca număr de medalii obținute la dans sportiv în 2016


romania-dans-sportiv-6-800x600

România este pe locul 1 în lume ca număr de medalii obținute la dans sportiv în 2016, la egalitate cu Italia, potrivit Federaţiei Române de Dans Sportiv, care împlineşte 25 de ani de la înfiinţare.

Cu această ocazie, sâmbătă, 15 octombrie 2016, ora 19.00, vor fi premiați dansatorii români cu cele mai bune rezultate, cei care au obținut în ultimii ani 8 titluri mondiale.

În anul 2016, România este pe locul 1 în lume ca număr de medalii obținute la dans sportiv, la egalitate cu Italia, pe locul 3 situându-se Germania. De asemenea, în cei 25 de ani, dansatorii noștri au făcut ca la Campionatele Mondiale şi Europene imnul „Deşteaptă-te române!” să răsune de 11 ori, obţinând totodată 11 medalii de argint şi 18 de bronz, în 72 de clasări în finale, confirmând astfel tendinţa permanent ascendentă a dansului sportiv românesc la nivel mondial.

Acum 15-20 de ani, România nu reprezenta, în dansul mondial, aproape nimic. Azi nu greşim dacă spunem că suntem printre primele naţiuni ale lumii, indiferent la ce criterii de clasificare ne raportăm. Desigur, această ascensiune a presupus multă muncă din partea tuturor celor implicaţi în fenomen. Muncă grefată fericit pe talentul de excepţie al sportivilor noştri, pe îndrumarea competentă primită de aceştia, de la cei mai buni antrenori români şi străini. Şi, în plus, să nu uităm de sprijinul deosebit și implicarea părinților

a declarat Vasile Gliga, președintele Federaţiei Române de Dans Sportiv.

În altă ordine de idei, la finalul acestei săptămâni se va desfăşura, în Complexul Sportiv din cadrul Centrului Național de Excelență de la Reghin, ediția a XXV-a a Cupei României la Dans Sportiv, unde cele mai valoroase perechi din România vor încerca să cucerească prestigiosul trofeu.

Sursa: Mediafax

Imparte acest articol