România ţinteşte piaţa chineză în domeniul exporturilor şi turismului. Dacian Cioloş şi omologul său chinez au întrevederi la Riga


ciolos

România ţinteşte piaţa chineză atât la capitolul exporturi, cât şi în domeniul turismului. Sunt intenţiile cu care premierul român, Dacian Cioloş, s-a dus la Riga, acolo unde are loc summitul China- Europa Centrală şi de Est.

Premierul Dacian Cioloș a discutat sâmbătă seara, la Riga, cu omologul său chinez Li Keqiang, despre continuarea cooperării între România și China în domeniul energiei nucleare și termice, transmite agenția Xinhua, preluată de Agerpres.

Cei doi premieri au avut o întrevedere bilaterală în marja reuniunii șefilor de guverne din statele Europei Centrale și de Est și China, în format 16+1, organizată în Letonia.

Dacian Cioloș a arătat că România dorește să colaboreze cu China pe baza unor relații de prietenie și este deschisă investițiilor chineze în infrastructură, cum ar fi cea portuară, și cooperării în domeniul turismului. El a precizat că proiectele româno-chineze majore vizează energia nucleară și termică.

Li a declarat că țara sa consideră foarte importantă cooperarea cu România și este gata să întărească integrarea strategiilor de dezvoltare ale celor două state și să intensifice cooperarea în domeniile energiei și procesării avansate a produselor agricole. China promovează o creștere echilibrată a comerțului bilateral.

sursa : stiri.tvr.ro

Tags china

Imparte acest articol