România va avea birouri de promovare turistică în străinătate și dorește un post permanent în board-ul OMT


ITB Berlin 2015
- Eingang Nord -

ITB Berlin 2015
- North Entrance -

România are în plan înființarea unor birouri de promovare turistică în străinătate, dintre care unul la Madrid, iar, în același timp vizează obținerea unui post permanent în board-ul Organizației Mondiale a Turismului (OMT), a afirmat ministrul Turismului, Mircea Dobre, în cadrul unei întâlniri cu oficiali ai OMT, organizată în marja Târgului Internațional de Turism de la Berlin ((Internationale Tourismus Börse).

Delegația oficială a Ministerului Turismului participă, în perioada 7-10 martie, la cel mai mare târg de turism din lume, iar în prima zi a evenimentului ministrul Mircea Dobre, însoțit de secretarul de stat Cristina Tărteață, s-a întâlnit în capitala Germaniei atât cu secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului, Taleb Rifai, cât și directorul general pentru Europa al OMT, Isabel Garana.

Ministrul român al Turismului a menționat, în timpul discuțiilor, importanța care se acordă la acest moment turismului la nivel guvernamental, dat fiind faptul că acest sector este înțeles ca o șansă la dezvoltarea economică a României.

Oficialul român le-a vorbit reprezentanților OMT despre planurile de promovare a României pe plan internațional și a punctat câteva obiective pe termen scurt ale ministerului pe care îl conduce: înființarea unor birouri de promovare în străinătate, dintre care unul la Madrid, intrarea țării noastre în structurile de conducere ale OMT și obținerea unui post permanent în boardul OMT pentru România.

România a deținut președinția Consiliului Executiv al OMT în perioada 2012-2013.

În acest context, secretarul general al OMT, Taleb Rifai, s-a declarat un susținător al României în demersul țării noastre de a deveni un jucător important pe piața internațională a turismului, afirmând că „orice succes al dumneavoastră și al României va fi și succesul meu, ca secretar general și al Organizației Mondiale a Turismului”.

De altfel, forul internațional a anunțat că va pune la dispoziția României expertiză pentru a atingerea obiectivelor propuse.

Punctual, oficialii Ministerului Turismului și cei ai OMT au analizat oportunitatea realizării unor proiecte comune, posibilitățile României de a beneficia de finanțări nerambursabile prin programele transnaționale în care țara noastră este parte, respectiv Strategia Dunării și Convenția Carpatică. Ministrul Dobre și-a asumat implicarea activă a României în proiectul Silk Road, inițiat de OMT, care vizează dezvoltarea economică a țărilor partenere, turismul fiind unul dintre sectoarele vizate, urmând ruta vechiului Drum al Mătăsii. Secretarul general al OMT și ministrul Mircea Dobre au convenit o agendă comună de întâlniri, pentru a discuta evoluția proiectelor propuse’, se menționează în comunicatul ministerului de resort, transmis ulterior întâlnirii dintre cei patru oficiali.

Ministerul Turismului promovează România la cel mai mare târg de turism din lume, Internationale Tourismus Börse (ITB), care are loc de miercuri până duminică în Berlin, Germania.

mai mult la :  www.agerpres.ro

Tags berlin

Imparte acest articol