Romanii din diaspora au posibilitatea de a-si lua o locuinta prin intermediul „Prima Casa”


smith-prima-casa

Posibilitatea ca romanii care lucreaza in strainatate sa acceseze un credit prin „Prima Casa” a fost introdusa printr-o hotarare de guvern ce a intrat in vigoare in octombrie 2014.

Plafonul stabilit a fost de 25 milioane lei, fiind destinat exclusiv pentru „garantarea achizitiei sau construirii unei locuinte pentru persoanele cu cetatenie romana care locuiesc in strainatate”. Adica banii nu puteau fi acesati de catre cei aflati in tara.

Potrivit informatiilor transmise de Ministerul Finantelor la solicitarea Ziare.com, din acest plafon s-au acordat pana in prezent 190 credite prin programul „Prima Casa” pentru diaspora, in valoare de 18,3 milioane lei.

Dar ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a fi eligibil?

 

Ei bine, e obligatoriu ca persoanele care doresc sa acceseze un credit „Prima Casa” care lucreaza in strainatate sa aiba cetatenie romana si permis de sedere si de munca, eliberate de autoritatile statului respectiv.

Daca vrei sa aplici, trebuie sa stii ca 11 banci acorda credite prin „Prima Casa” pentru diaspora, potrivit informatiilor transmise Ziare.com de catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).

Acestea sunt: Alpha Bank, BCR, BRD, CEC Bank, ING Bank, Intesa Sanpaolo Romania, Marfin Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania si Unicredit Bank.

mai mult la : www.ziare.com/casa

Imparte acest articol