Românii din diaspora primesc ajutor de la statul român. Modificări legislative


Locuri-de-muncă-vacante

Întrevedere MRP şi ANOFM pentru programul bursa locurilor de muncă. Cele două instituţii iau în calcul modificări legislative care să permită cetăţenilor români aflaţi în străinătate să se înregistreze online.

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, s-a întâlnit săptămâna aceasta cu o delegaţie Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), condusă de Cristiana Barbu.

Întrevederea de lucru s-a concentrat pe identificarea posibilităţilor prin care cetăţenii români aflaţi în afara graniţelor se pot înregistra, din ţara de reşedinţă, în baza de date a ANOFM, în vederea accesării locurilor de muncă disponibile prin sistemul public de ocupare. Astfel, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) îşi propune, în colaborare cu instituţiile abilitate, realizarea unei platforme informatice care să cuprindă şi o bursă a locurilor de muncă şi care să reunească informaţii de interes pentru cetăţenii români de pretutindeni atât în procesul de integrare în statele de reşedinţă, cât şi în procesul de reintegrare socială şi pe piaţa muncii din România.

În acest context, MRP şi ANOFM iau în considerare posibilitatea realizării unor modificări legislative care să permită cetăţenilor români aflaţi în străinătate să se înregistreze online, se arată într-un comunicat de presă. Totodată, cele două instituţii urmăresc îmbunătăţirea calităţii şi eficacităţii serviciilor de informare oferite acestora în vederea facilitării mobilităţii forţei de muncă şi reintegrării socio-profesionale pe piaţa muncii din România, prin oferirea de informaţii clare, uşor de înţeles şi de accesat.

mai mult la :   www.dcnews.ro

Imparte acest articol