Românii din străinătate își petrec concediile la cozi pentru documente


romani din strainatate concediu

În plină perioadă de concedii, români din diaspora s-au întors în țară.

Cei care au nevoie să-și reînnoiască actele de identitate întâmpină serioase probleme, ei fiind obligați să îngroașe cozile din fața ghișeelor și să suporte neputința funcționarilor din instituțiile statului.

Cu nervii întinşi la maximum, oamenii reclamă lipsa de interes a autorităților, în condițiile în care, spun ei, nimic nu s-a schimbat de ani de zile.
Nu numai timpul nepermis de mare pe care îl petrec la cozi reprezintă o problemă, ci și condiţiile în care sunt obligați să aștepte, de multe ori pe holuri, într-o mare înghesuială, dar și lipsa de informare în ceea ce privește paşii care trebuie urmați pentru a obţine un document nou de călătorie.
Oamenii spun că toate sunt la fel, nimic nu s-a schimbat, că se stă la cozi, că lumea e purtată dintr-o parte în alta și că o așa bătaie de joc numai la noi se poate vedea.

Federația asociațiilor de români din Europa (FADERE) își exprimă îngrijorarea cu privire la această situație.

 

“Am primit în ultimele zile nenumărate mesaje de la români din diaspora care în această perioadă se află în țară și încearcă sa își reînoiască documentele, se arată într-un document al FADERE trimis redacției.

Federația a adresat mai multe solicitări Guvernului României.

“Cerem Guvernului României suplimentarea de urgență pe toată perioadă vacanței a numărului funcționarilor din Instituțiile Statului Român care eliberează documente de identitate.

De asemenea cerem Guvernului României eliberarea Cărților de identitate și în Consulatele românești din străinătate. Reamintim că în acest moment românii din străinătate care doresc să își reînnoiască Cărțile de identitate trebuie să se deplaseze în țară alocând nejustificat timp și bani.

mai mult la : www.cotidianul.ro

Imparte acest articol