Ryanair și-a revizuit în scădere ținta de venituri pentru anul acesta


airport-746174_960_720

 Ryanair a avertizat marți că veniturile companiei vor crește într-un ritm mai slab decât era anticipat pentru anul fiscal, din cauza devalorizării puternice a lirei, scrie Wall Street Journal.

Operatorul low-cost european a devenit cea mai nouă victimă a scăderilor din industria aviatică, după ce a spus că se așteaptă la un profit de 1,3 – 1,35 miliarde de euro, ajustat de la 1,375 – 1,425 miliarde euro.

„Principala cauză a creșterii mai slabe a profitabilității pe tot anul este scăderea de 18% a lirei după Brexit”, au spus reprezentanţii Ryanair. Marea Britanie este una dintre cele mai mari piețe pentru companiile aeriene.

Ryanair vinde bilete în lire, cee ace după scădere înseamnă mai puțini euro, valuta în care compania irlandeză își raportează veniturile.

Ryanair a spus că prețul mediu al biletelor ar putea să scadă cu 13%, până la 15%, față de 10-12% cât era estimate initial.

Operatorii aerieni europeni se luptă cu condiții mai dificile anul acesta, cu mai multe probleme, inclusiv votul Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, care a dus lira sterlină la minimul ultimilor 30 de ani.

sursa : mediafax.ro

Imparte acest articol