Senatorii au decis scutirea de impozit a pensiilor


old-lady-845225_640

Senatorii au adoptat marţi un proiect de lege de modificare a Codului fiscal prin care nu se mai reţine impozitul de 16% din pensii pentru cele mai mari de 1.050 lei, iar contribuţiile la Sănătate sunt suportate din bugetul de stat.

Senatul a adoptat proiectul de lege cu 66 de voturi „pentru”, 18 voturi „împotrivă” şi cinci abţineri.

Proiectul de lege semnat de senatorul ALDE Cristiana Anghel prevede abrogarea articolului 100 din Codul fiscal referitor la stabilirea venitului impozabil lunar din pensii, potrivit căruia ”venitul impozabil lunar din pensii se stabilește prin deducerea din venitul din pensie, în ordine, a următoarelor: contribuția individuală de asigurări sociale de sănătate datorată potrivit legii; suma neimpozabilă lunară de 1.050 lei”.

De asemenea, proiectul de lege stabileşte şi că bugetul de stat suportă contribuţia de asigurări sociale de sănătate.

Dezbaterile au fost marcate de dispute între PNL și PSD.

Impozitul pe pensie a fost introdus de domnul Isărescu în 2000, trebuie să scăpăm de el pentru că pensia nu este un venit, ci este un drept pentru care pensionarul a cotizat, iar taxa aceea – CASS-ul a introdus-o domnul Boc pentru că era criză şi, vezi doamne, nu erau bani. Trebuie să revenim în limitele absolut legale şi constituţionale, pensia trebuie să rămână curată

a spus Cristiana Anghel în plenul Senatului.

Sursa: mediafax

Imparte acest articol