Spitale din străinătate, în căutare de medici români


Venereology-Clinics-Dubai

Salarii de mii de euro şi condiţii mai bune de muncă. Este oferta spitalelor din străinătate pentru medicii români la Târgul de Cariere în Alb care a avut loc astăzi în Capitală. Statisticile arată că peste 10.000 de medici români lucrează acum în spitalele din Europa.

Medicii şi studenţii au studiat atent oferta spitalelor din străinătate.

„Să fie şi bine plătit, dar să am şi satisfacţia că sunt nu neapărat remunerată, dar că şi pacienţii sunt mulţumiţi de serviciile care se oferă şi tratamentul pe care îl dau, să nu trebuiască să plătească”, spune o tânără.

Reprezentanţii spitalelor spun că pe lângă salariile bune, medicii au parte şi de alte avantaje.

Stephane Voileau, reprezentantul unei firme din Franța: Salariul mediu este de 5.000 de euro lunar, dar nu numai salariul contează, pentru că îi ajutăm să-şi găsească un job la care să vină cu soţul sau cu soţia, îi putem ajuta să-şi găsească apartament de locuit.

Şi asistenţii români sunt la mare căutare. Numai în Germania sunt vacante 150 de locuri. Viorel Pasc, reprezentantul unei firme de recrutare asistenţi: În funcţie de nivelul de limbă, de profesionalism, de capacitatea fiecăruia de a se adapta la locul de muncă salariile pornesc undeva de la 2.200 de euro brut şi pot să meargă spre 3.200 de euro brut, plus sporuri.

mai mult la :  www.digi24.ro

Imparte acest articol