Sute de credincioşi în pelerinaj la Alba, la primirea raclei cu moaştele Sfântului Nicolae


ready-1153149_640

Sute de credincioşi şi pelerini şi 20 de preoţi au întâmpinat, joi, la Alba Iulia, racla cu moaştele Sfântului Ierarh Nicolae, aduse de la Parohia Sfântul „Gheorghe Nou” din Bucureşti, acestea urmând să rămână la Catedrala Încoronării până duminică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor și mângâietorul celor săraci și bolnavi, a fost primită în fața Catedralei Încoronării din Alba Iulia, de credincioși și pelerini, fiind purtată apoi pe umeri de patru preoți, în cadrul unei procesiuni la care au participat studenți de la Facultatea de Teologie și numeroși enoriași..

În cuvântul său, Înaltpreasfințitul Părinte (ÎPS) Irineu, Arhiepiscop de Alba Iulia, a transmis credincioșilor că prindem curaj „în această lume supusă morții este posibil să vezi un trup sau o bucată de trup neputrezită”.

Avem aici moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, unul dintre cei mai populari și mai îndrăgiți sfinți ai creștinității universale

a spus ÎPS Irineu.

Înaltul prelat a adăugat că la Alba Iulia a fost adusă mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Moaștele vor rămâne la Alba Iulia până duminică, iar Catedrala va fi deschisă atât timp cât vor fi credincioși care doresc să se închine.

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia face, vineri, pomenirea Sfinților Cuvioși Mărturisitori Visarion și Sofronie și a Sfântului Mucenic Oprea, apărători ai Ortodoxiei și românismul.

Farmecul sărbătorii va fi sporit de prezența, în Catedrala eparhială, a moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae, patronul marinarilor, ocrotitorul copiilor, mângâietorul celor săraci și bolnavi și ajutătorul generos al tuturor creștinilor care îl cinstesc după vrednicie

a transmis Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia într-un comunicat de presă.

Sursa: Mediafax

Imparte acest articol