Târgul Imobiliar Național: prețurile au început să crească, dezvoltatorii migrează spre rezidențial


Targul Imobiliar International

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) – Târgul Imobiliar Național – tIMOn – s-a deschis joi, în Piața Constituției din Capitală, cu 2.100 mp suprafaţă de expunere și 18.500 de locuințe noi disponibile spre vânzare. Dezvoltatorii spun că piața rezidențială s-a dezghețat și afișează prețuri mai mari decât în edițiile anterioare.

Majoritatea ofertelor aduse de expozanți depășesc pragul de 1.000 de euro/mp pentru locuințele situate în București, cotațiile fiind sensibil mai mari în ediția de acum (toamna 2016) față de cele din edițiile anterioare.

Prețuri mai mici de 1.000 de euro/mp pot fi găsite pentru locuințe noi situate în zonele periferice ale Capitalei sau în comunele mai apropiate din județul Ilfov. În schimb, în zonele unde potențialul imobiliar este în plină ascensiune (cum ar fi Petricani-Floreasca sau Mihai Bravu), prețurile depășesc deja și pragul de 1.500 de euro/mp, reiese din ofertele afișate de expozanți.

Mediul economic prielnic schimbă perspectiva de investiții a dezvoltatorilor de clădiri de birouri, care aleg acum să construiască ansambluri rezidențiale. Cererea de locuințe noi în creștere de pe piața imobiliară a dus la repoziționarea afacerilor unor dezvoltatori importanți din mediul economic. Sunt investitori care de mai bine de un deceniu construiesc clădiri de birouri în București, însă au decis că acum este momentul cel mai bun pentru a face un pas înainte și de a investi în construcția de ansambluri rezidențiale

au explicat organizatorii tIMOn, la conferința de deschidere a Târgului.

În ciuda faptului că majoritatea segmentelor pieței sunt suprasaturate, tIMOn a adus mereu noutăți inedite și nu se abate de la tradiție nici la această ediție. Se observă tot mai mult orientarea companiilor imobiliare către serviciile pentru clienți și ivestitori și, prin urmare, orientarea către creșterea calității pieței imobiliare și a deciziilor de achiziție

a declarant Vlad Vlăsceanu, director tIMOn. „Ne aflăm într-un moment bun al pieței imobiliare în care apetitul clienților este din ce în ce mai mare spre achizițiile de locuințe noi, iar fondurile companiei trebuie utilizate pentru a investi și dezvolta proiecte care aduc valoare adăugată și profit”, a spus, la rândul său, Michele Nusco, CEO și unul dintre acționarii grupului italian Nusco.

Prima zi a Târgului Imobiliar Național a debutat și cu lansări inedited. Spre exemplu, compania imobiliară Imoteca a lansat pe piață două servicii, unul destinat ivestitorilor, iar al doilea – clienților care doresc să își achiziționeze un apartament în altă țară față de cea de provinienţă. De asemenea, OLX.ro a venit pentru prima dată la un târg imobiliar, cu informații despre vânzările online și situația chiriilor din România.

Cât despre factorii de natură financiar-bancară care influențează piața imobiliară, consultantul Ion Cătuțoiu crede că efectul acestora va consta într-o emigrare a economisirii populației dinspre bănci înspre achiziția de proprietăți. „Cred că a venit vremea ca bancherii să uite de conflicte și să finanțeze inițiativele imobiliare, pentru că oricum tot mai mulți români investesc în locuințe. Aceștia își retrag banii din depozitele bancare, unde au randamente tot mai scăzute, și investesc în proprietăți pe care le vor da cu chirie”, a declarant Ion Cătuțoiu, pentru MEDIAFAX.

Ediția de toamnă a Târgul Imobiliar Național se desfățoară în perioada 20-23 octombrie, având 6.500 de locuințe nou lansate și reduceri cu până la 15% dedicate exclusiv târgului, la care se adaugă diverse facilități cum ar fi mobile inclusă în preț, loc de parcare sau chiar mașini oferite drept cadou.

sursa : Mediafax.ro

Imparte acest articol