Timișoara-Budapesta-Viena, cel mai modern tren de mare viteză din Europa, a fost inaugurat!


Tren-Mare-Viteza

Chiar în anul 2016, când Banatul aniversează trei secole de la eliberarea de sub dominația otomană și începutul exploatării riguroase și disciplinate de către habsburgi, la Timișoara a fost inaugurată linia feroviară de mare viteză care leagă orașul de pe Bega de capitala de odinioară a Imperiului, Viena, via Budapesta.

Primul tren de mare viteză Timișoara – Viena, construit integral de compania Siemens, a plecat vineri la ora 8 și 45 de minute din gara Timișoara Nord, avându-i la bord pe oficialii orașului și ai județului, cooperativa locală de presă, atașații culinari, orchestra filarmonicii Banatul, echipa de fotbal ACS Poli, și a parcurs distanța de 544 de kilometri în doar 2 ore și 45 de minute!

După efectuarea controlului grăniceresc la gardul maghiar, trenul a mai făcut o singură haltă, în gara Keleti din Budapesta, unde delegația română a fost așteptată de premierul  Victor Orban, care a ținut neapărat să-l cunoască personal pe primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Cei doi lideri au avut o scurtă întrevedere tête-à-tête  la șaormeria de pe peron, paza întâlnirii fiind asigurată de serviciul maghiar de securitate și de șoferul primarului Robu, Vasile.

mai mult la :  www.timisoarastiri.ro

Tags viena

Imparte acest articol