Tinerii români care muncesc în Regatul Unit le-au arătat britanicilor că România nu este cea pe care o prezintă tabloidele din insulă


stefania in UK - Sky News

Mulți tineri români care au plecat din țară pentru a studia la universități de top din Marea Britanie, au ajuns să trăiască „visul britanic”. Gandul.info prezintă poveștile a trei dintre acești tineri încrezători, care au reușit în Regatul Unit și care le-au arătat britanicilor că adevărata față a României este cu totul alta decât cea pe care o prezintă tabloidele din Londra. De la intrarea țării noastre în Uniunea Europeană, o parte a presei britanice a început o adevărată campanie de denigrare a României și a românilor. Isteria presei din insulă în ceea ce privește imigranții a dus la crearea unei imagini proaste a țării noastre în Regatul Unit. Totuși au existat români care le-au demonstrat britanicilor că adevărul este altul decât cel prezentat de tabloide. Ștefania, Răzvan și Carmen sunt doar trei dintre cei care au reușit să schimbe părerea britanicilor despre români. După rezultatul referendumului din 23 iunie, care scoate Regatul Unit din Uniunea Europeană, aceștia au rămas optimişti, gândindu-se că aventura lor în Marea Britanie va continua.

Ștefania a plecat dintr-un oraș mic din România pentru a studia la Birmingham. Acolo a urmat cursuri de televiziune, iar după trei ani în care a dobândit experiență practică, a ajuns la Londra, unde lucrează pentru una dintre cele mai importante companii media din Regatul Unit, Sky News. După 5 ani în Marea Britanie, Ștefania spune că țara care a adoptat-o va avea probleme în urma Brexit-ului, dar crede că românii care lucrează cu acte în regulă nu ar trebui să fie foarte afectați de ieșirea Regatului din UE.

Răavan, a plecat și el la studii în Marea Britanie pentru diversitatea oportunităților pe care această țară le poate oferi. A ajuns la concluzia că principalul avantaj al capitalei britanice, Londra, este multiculturalismul, care l-a ajutat să se adapteze. Acesta spune că englezii și străinii cu care a intrat în contact nu știau prea multe lucruri despre România, în afară de binecunoscuții sportivi Gheorghe Hagi și Nadia Comăneci. Totuși, tânărul român a reușit să devină un adevărat ambasador al țarii noastre, explicându-le cum stă treaba cu România. „Unii chiar au venit şi au vizitat-o şi au rămas impresionaţi”, povesteşte Răzvan pentru gandul.info.

Carmen a plecat să studieze chimie, biologie și genetică la Universitatea din Sheffield. La fel ca și în cazul lui Răzvan, multiculturalismul și diversitatea au ajutat-o să se integreze mai ușor și mai repede. Ea spune că a ajuns să se simtă „adoptată” de Marea Britanie, cu toate că nu se regăsește întru totul în stilul de viață și în valorile britanicilor. Brexit-ul a determinat-o însă să își facă griji în privința viitorului ei în Regatul Unit. Carmen mărturisește că a observat revolta care există în rândul tinerilor din UK, care au votat în mare majoritate pentru rămânerea țării lor în Uniune, și care speră că Brexit-ul nu va avea loc în cele din urmă.

Sursa: gandul.info

Imparte acest articol