Toamna a deschis noua ruta a imigrantilor prin Romania. HARTA punctelor pe unde incearca sa treaca frontiera


harta

Primele doua saptamani ale lunii septembrie au adus la frontierele Romaniei mai multi imigranti ilegali ca in orice alta luna din acest an, dupa ce si in luna august se inregistrase un record. Aproape zilnic, Politia de Frontiera anunta interceptarea unor grupuri de imigranti sau refugiati care incearca sa patrunda ilegal in Romania, pentru a trece mai departe catre Occident. Dupa ce Ungaria a inaltat un gard metalic la granita cu Serbia, doua dintre cele mai „atacate” sectoare de frontiera romanesti sunt la Sannicolau Mare si Lunga, in regiunea unde se intalnesc granitele Romaniei cu cele ale Serbiei si ale Ungariei.

Cu toate acestea, statisticile oficiale ale Politiei de Frontiera consultate de Gandul arata ca numarul imigrantilor ilegali din Romania este in continuare foarte scazut, oficialii sustinand ca „Romania nu se confrunta cu un aflux”. Intr-adevar, in ciuda exploziei imigrationiste din lunile august si septembrie, numarul total al imigrantilor ilegali din 2016 este in scadere cu aproape 40% fata de perioada similara a anului trecut.

Cei mai multi provin din Siria si Afganistan, dar si albanezii sau kosovarii isi cauta drumul catre Occident trecand ilegal granitele romanesti. Toamna aduce cu ea cel mai important aflux de imigranti ilegali si refugiati cu care s-a confruntat Romania in 2016.

 

Aproape zilnic, Politia de Frontiera anunta prinderea la granite a unor grupuri care vin singure sau cu calauze platite, incercand sa treaca ilegal granitele catre Occident, scrie Gandul.

Imparte acest articol