„Tochitura lu`tanti Florica“ a ajuns în Costa Rica: o româncă şi-a făcut un hostel în America Centrală


646x404

Un colţ de Românie în inima capitalei San Jose din Costa Rica îi atrage ca un magnet pe turiştii aflaţi în vacanţă. O româncă pasionată de arta culinară a deschis un hostel medieval în America Centrală, după ce a ales, în 2015, să se stabilească departe de locurile natale. Afacerea a fost pusă pe picioare cu sprijinul asociatei sale costaricane, Siat Prat Gomez.

Aici îi întâmpină pe străini cu tochitura lu tanti Florica, un preparat delicios din Bărăgan, dar şi cu murata „The Kiss of Dracula”. În vacanţă, turiştii care aleg să se cazeze la Transilvania Hostel se pot delecta cu delicii româneşti pregătite ca la carte şi au ocazia să afle istoria lui Vlad Ţepeş, dar şi a campioanei mondiale la gimnastică, Nadia Comăneci. Clienţii pot, de asemenea, să viziteze un mic muzeu etnografic în care sunt expuse costume populare româneşti unicat.

Şi-a schimbat destinul Nicoleta Săndulache, născută în Bărăgan, dar crescută la Bucureşti, a luat viaţa de la zero în Costa Rica, în urmă cu doi. Ambiţioasă, cu talent desăvârşit în gastronomie, câştigătoarea mai multor premii la concursuri culinare, avand aparitii Tv in tara si strainatate, Nicoleta Săndulache a decis să-şi schimbe destinul şi să plece în străinătate. Fost funcţionar bancar timp de 3 decenii în Bucureşti, românca a lăsat totul în urmă şi s-a stabilit la o bună prietenă si partenera de afaceri din Costa Rica, Siat Prat Gomez.

Pentru a-şi vedea visul cu ochii, Nicoleta a investit 30.000 de dolari, iar proprietatea unde a fost deschis hostelul aparţinea partenerei sale de afaceri costaricane, Siang Prat Gomez. “Este o casă compusa din 8 camere, 4 băi, terasă, bucătărie mare şi scară interioară. Construcţia este solidă, din cărămidă, şi valorează aproximativ de 200.000 de dolari.

Pentru cei care doresc să ne viziteze, este important de menţionat faptul că ne aflăm în apropiere de centrul oraşului San Jose, la maximum 12 minute de mers liniştit. Suntem într-o zonă sigură, poziţionaţi pe aceeaşi stradă cu hotel Radisson Park Inn şi ambasada Spaniei. La 7 minute de mers este parcul metropolitan La Sabana care este în apropierea stadionului naţional unde au loc meciurile de fotbal şi concerté. În vecinătate este muzeul de artă costaricană.

Citeste mai mult: adev.ro/on28sy

Tags Costa Rica

Imparte acest articol