Trump îi amenință pe producătorii germani de mașini cu taxe de 35% pe importuri


Donald Trump

Acțiunile producătorilor germani BMW, Daimler și Volkswagen au scăzut după ce președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a avertizat că va impune o taxă de 35% vehiculelor importate de peste granițe pe piața din Statele Unite, potrivit Reuters.

Cei trei producători de mașini au investit sume semnificative în fabrici din Mexic, unde costurile de producție sunt mai scăzute decât cele din Statele Unite, țintind să exporte mașini mici pe piața din Statele Unite.

Într-un interviu pentru ziarul german Bild, publicat luni, Trump a criticat producătorii germani de mașini pentru că nu reușesc să producă mai multe mașini în Statele Unite.

Dacă vrei să construiești mașini în lume, atunci îți urez tot binele. Poți construi mașini pentru Statele Unite, dar pentru fiecare mașină care ajunge în Statele Unite, vei plăti o taxă de 35%

a spus Trump.

Trump le-a transmis celor de la BMW că dacă contruiesc o fabrică în Mexic și intenționează să vândă mașini în Statele Unite, fără o taxă de 35%, își pot lua gândul de la acest lucru, susținând că producătorii de mașini ar trebui, în schimb, să contruiască fabrici în Statele Unite.

Mercedes-Benz și BMW au deja fabrici în Statele Unite, unde construiesc SUV-uri.

O purtătoare de cuvânt a BMW a spus că fabrica Grupului BMW din orașul mexican San Luis Potosi va construi Seria 3 BMW începând din 2019, producția fiind destinată pieței mondiale. Fabrica din Mexic va fi o completare pentru fabricile din Germania și China în care se produce Seria 3.

În iunie 2016, BMW va investi 2,2 miliarde de dolari în Mexic, din 2019, pentru producerea anuală a 150.000 de mașini.

Daimler intenționează să înceapă să asambleze mașini Mercedes-Benz în 2018 de la fabrica care valorează un miliard de dolari, în Aguascalientes, Mexic și pe care o împarte cu Renault-Nissan.

Anul trecut, divizia Audi a Volkswagen a inaugurat o fabrică în valoare de 1,3 miliarde de dolari care va avea capacitatea de producție de 150.000 de mașini în apropiere de Puebla, Mexic.

Sursa: Mediafax

Imparte acest articol