Trump reacționează la protestele împotriva lui, ce au continuat pentru a doua zi în mai multe orașe


Republican presidential candidate, businessman Donald Trump stands during the Fox Business Network Republican presidential debate at the North Charleston Coliseum, Thursday, Jan. 14, 2016, in North Charleston, S.C. (AP Photo/Chuck Burton)

Donald Trump a reacționat la protestele împotriva victoriei lui în cursa pentru Casa Albă, care au continuat pentru a doua zi în mai multe orașe americane, dar numărul participanților a scăzut simțitor comparativ cu ziua precedentă, informează The Associated Press.

Manifestaţii anti-Trump au avut loc în orașe de pe tot cuprinsul Statelor Unite, însă fiecare demonstrație a reușit să adune doar cel mult câteva sute, comparativ cu mai multe mii în ziua precedentă.

În cursul nopții de joi spre vineri, Donald Trump a reacționat la proteste împotriva victoriei sale în alegerile prezidențiale, postând pe Twitter mesajul: „Acum, manifestanții profesioniști, incitați de media, protestează. Foarte nedrept.”

Mai multe sute de elevi de liceu au mărșăluit prin zona centrală a orașului San Francisco, scandând „nu este președintele meu” și purtând steaguri ale Mexicului și ale comunității LGBT.

La New York, un grup mare de protestatari s-au strâns din nou în fața clădirii Trump Tower, scandând și afișând pancarte cu mesaje anti-Trump.

Autostrăzile din zona Minneapolis și Portland, Oregon, au fost pentru scurt timp blocate de manifestanți.

La Philadelphia, protestatarii s-au adunat în apropierea Primăriei, purtând semne cu mesaje ca „Nu este președintele meu” sau „America sigură pentru toată lumea.”

În jur de 500 de persoane s-au strâns la un protest în Louisville, statul Kentucky.

Sursa: Mediafax

Imparte acest articol