Tusk: Liderii europeni afirmă că Rusia urmăreşte să slăbească Uniune Europeană


honor-guard-67636_640

Rusia urmărește slăbirea Uniunii Europene, afirmă liderii europeni, care au indicat o paletă largă de acțiuni ostile ale Moscovei, de la încălcări repetate ale spațiului aerian, la atacuri cibernetice și ingerinţe în procesele politice, a declarat Donald Tusk, președintele Consiliului European.

Liderii au indicat o serie de acțiuni ostile ruse, de la încălcări ale spațiului aerian la campanii de informare, atacuri cibernetice, amestec în procesele politice din UE

a declarat Tusk în cadrul unei conferințe de presă după un summit al liderilor statelor din Uniunea Europenă, care a avut loc joi la Bruxelles, notează agenția de știri Reuters.

Având în vedere aceste exemple este clar că strategia Rusiei este de a slăbi UE

a adăugat oficialul european.

Scopul nostru nu este acela de a crea tensiuni cu Rusia. Pur și simplu reacționăm la pașii făcuți de Rusia. Desigur, UE este permanent deschisă dialogului, dar nu vom face compromisuri în ceea ce privește valorile și principiile noastre

a precizat președintele Consiliului European.

De aceea, am căzut de acord să ne menținem orientarea și mai ales să păstrăm unitatea UE

a mai adăugat el.

Liderii Uniunii Europene au căzut de acord să ia în calcul toate opțiunile în caz că forțele militare ale Rusiei continuă să comită atrocități în Siria, alături de forțele loiale regimului de la Damasc. Cu toate acestea, liderii europeni nu au formulat explicit că printre opțiuni s-ar număra introducerea de noi sancțiuni, așa cum era prevăzut în forma inițială a concluziilor summitului.

Sursa: Mediafax

Imparte acest articol