TVR va difuza documentarul „Românii după Brexit”,realizat în Marea Britanie, pe 5, 6 şi 7 septembrie


brexit-1478082_960_720

Cel mai nou proiect realizat de TVR Internaţional, cu şi despre românii care trăiesc în Marea Britanie, va fi difuzat la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+, pe 5, 6 şi 7 septembrie, de la ora 21:00.

În 24 iunie 2016, cei mai mulţi locuitori din Marea Britanie au votat Brexit (ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană).

Noul proiect al televiziunii TVR Internaţional dedicat diasporei româneşti a fost realizat prin intermediul jurnalistelor Irina Păcurariu, Angela Avram şi Carmen Târnoveanu care au mers în trei mari zone diferite ale Regatului Unit (Londra, Scoţia, Irlanda de Nord), în mijlocul comunităţilor româneşti de acolo, pentru a vedea care au fost primele efecte ale rezultatului referendumului şi care sunt temerile lor legate de viitorul în Marea Britanie.

Realizatoarele au vorbit despre temerile britanici, dar şi a celor peste 200.000 de români care trăiesc în Marea Britanie – Ce se va întâmpla după Brexit? Cu economia, cu locul de muncă, cu ziua de mâine…

În relatarea noastră scoţiană avem voci diverse şi opinii diferite despre aşteptările localnicilor, fie ei scoţieni sau români. Politicieni, avocaţi, studenţi, arhitecţi sau artişti vor desena realitatea românescă din ploioasa Scoţie fără resentimente şi cu multă încredere în viitor. Pe mulţi dintre români, Scoţia ar prefera să-i păstreze, orice condiţii politice vor avea de gestionat în viitor.

a spus jurnalista Irina Păcurariu, care semnează documentarul „Românii după Brexit. Scoţia”. Documentarul se vede la TVR 1 şi TVR HD luni, 5 septembrie, de la ora 21:00.

Sursa: mediafax

Imparte acest articol