Udrea: Kovesi încearcă să scape de cucuveaua mov folosindu-se de mine


elena_udrea_82870800

Deputatul Elena Udrea o acuză pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, că prin noua cerere de urmărire penală ar încerca să scape de scandalul ”cucuveaua mov”.

Kovesi încearcă să scape de cucuveaua mov, folosindu-se de mine! Nimic nou! De câte ori este în criză de imagine, apelează la dosare şi acuzaţii sonore: la adresa mea, a lui Ponta, Blair etc. De data aceasta, rahatul în care se află nu poate fi acoperit nici cu o eventuală lapidare a mea! Instigare la luare de mită, în campania electorală, în dosarul unde deja m-au acuzat de spălare de bani în campania din 2009. Deşi de la momentul chemării mele la DNA acum două săptămâni nu s-a mai întâmplat nimic, abia acum cer urmărirea penală pentru aceste presupuse fapte. De ce nu au cerut atunci??? Pentru că acum era nevoie de ceva care să acopere cucuveaua mov’

a reacționat miercuri Udrea pe Facebook după ce DNA a anunțat că cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a fostului ministru în dosarul în care aceasta este acuzată de instigare la luare de mită privind campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009.

Ea a susținut că nu cunoștea firmele care au făcut sponsorizările, despre care susține că se fac ”dintotdeauna”.

Păi eu nici nu cunoşteam firmele care au făcut sponsorizările pe de o parte, aşa cum reiese chiar din declaraţiile celor care au făcut plăţile! Pe de altă parte, într-o campanie, toţi liderii politici din teritoriu ori de la centru, contribuie după cum pot. De ce un lider politic ar fi avut nevoie să fie instigat să ceară sponsorizare??? Când aceste lucruri ei le fac dintotdeauna, în fiecare campanie? Cu mult înainte să fiu eu implicată în politică, chiar…

a explicat Udrea.

Nu vreţi, doamna Kovesi, să vedeţi ce este şi cu sponsorizările ori banii aduşi la sediul central al PDL, la cei care astăzi sunt în conducerea PNL, făcute în aceeaşi campanie? Chiar dacă mai reuşiţi să faceţi puţin scandal, tot va trebui să răspundeţi dacă foloseaţi adrese de mail secrete că să vorbiţi cu Ghiţă despre cum să vă acoperiţi plagiatul sau pentru a da în mod ilegal informaţii pe surse din dosarele adversarilor! Şi chiar este penal dacă este adevărat!

a concluzionat fostul ministru.

DNA o acuză pe Elena Udrea de două infracțiuni de instigare la luare de mită, care ar fi fost săvârșite pe când era ministru al Turismului.

Cauza are ca obiect fapte prin care, pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din anul 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate în campania electorală. Anterior, în cursul lunii septembrie 2016, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de mai multe persoane, printre care Nastasia Gheorghe (la data faptei secretarul general al Ministerului Turismului) și Tarhon Victor (la data faptei președintele Consiliului județean Tulcea) pentru luare de mită, precum și față de Udrea Elena Gabriela pentru săvârșirea a cinci infracțiuni de spălare de bani. În urma probelor administrate ulterior au fost obținute probe noi cu privire la săvârșirea, de către Udrea Elena Gabriela, a două infracțiuni de instigare la luare de mită, pentru care se impune extinderea urmăririi penale”,

se arată în comunicatul de presă al procurorilor anticorupţie postat pe site-ul instituţiei.

Procurorii o acuză pe Elena Udrea că i-a determinat pe Gheorghe Nastasia, atunci secretar general al Ministerului Turismului, precum și pe Victor Tarhon, pe atunci președintele Consiliului județean Tulcea (instituție care primea finanțare și de la Ministerul Turismului pe diferite proiecte), să ceară reprezentanților unor firme care aveau contracte cu cele două instituții să plătească contravaloarea unor servicii de publicitate furnizate în cadrul campaniei electorale.

Plata s-a realizat în baza unor contracte fictive, iar legătura dintre persoanele care obțineau fondurile infracționale și prestatorii de servicii a fost realizată de către Udrea Elena Gabriela. Totodată, Udrea Elena Gabriela coordona persoanele care au acționat ca intermediari pentru transferurile bancare realizate, astfel încât banii obținuți pe cale nelegală să ajungă la societățile care prestau servicii legate de campanie

potrivit documentului citat.

În acest dosar, Gheorghe Nastasia, Victor Trahon Ioan Silviu Wagner, dar şi Francesco Giovanni – Mario sunt cercetați sub control judiciar, aceeași măsură fiind dispusă și față de Elena Udrea, în legătură cu cele cinci infracțiuni de spălare de bani.

Sursa: mediafax

Imparte acest articol