Un credit acordat exclusiv online nu poate fi executat silit, a decis Judecătoria Sector 1


credit-card-1520400_640

În urma unui proces de contestare a executării silite, Judecătoria Sectorului 1 București a admis cererea de anulare a contractului, principalul motiv al măsurii fiind acela că împrumutul a fost acordat exclusiv online, deci nu poate produce efecte juridice.

Creditul a fost acordat strict online, fără alte formalități cum ar fi semnătura electronică, astfel că instanța a catalogat această procedură ca fiind insuficientă pentru a i se acorda contractului puterea de titlu executoriu. A fost o speță simplă și le recomand tuturor celor care au credite obținute online în situația de a fi executate silit să urmărească acest exemplu

a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Adrian Călin Cuculis, care l-a asistat pe contestator în cadrul procesului.

Împrejurarea că întreaga procedură de semnare a contractului de credit se desfășoară pe site-ul creditorului nu este de natură ca fiind asumată de debitor și nu poate produce efecte juridice

a argumentat avocatul.

El consideră că acesta „poate fi considerat ca precedent juridic pentru spețele de același fel care ar urma să se judece de acum încolo”.

Creditul online în cauză a fost acordat de societatea Purple Financial Services IFN SA, care dezvoltă aplicația allegrocredit.ro.

Microcreditarea online este segmentul care a crescut cel mai mult pe piața împrumuturilor, în condițiile înăspririi standardelor de creditare clasică, chiar dacă în acest sector dobânzile sunt de câteva ori mai mari decât mediile practicate de bănci.

Sursa: Mediafax

Imparte acest articol