Un grup belgian preia galeriile comerciale ale mallului Electroputere Parc din Craiova


electroputere_parc_craiova_37023100

Dezvoltatorul belgian Belvir, parte a grupului Catinvest, care deţine şi operează galerii comerciale în Franţa, dar şi în România, a preluat galeriile comerciale din proiectul Electroputere Parc Craiova, cu o suprafaţă totală de 28.000 de mp, se arată într-o decizie a Consiliului Concurenţei.

Vânzătorul a fost compania K&S Electric Power Point S.A, prin care belgienii de la BelRom operau centrul comercial. Valoarea tranzacţiei nu a fost comunicată.

Centrul Comercial Electroputere Parc a fost construit pe platforma industrială operată de fosta întreprindere de stat Electroputere Craiova (actuala Electroputere SA) începând din anul 2011. Centrul conţine un hipermarket Auchan şi magazinul do-it-yourself Leroy Merlin, pe lângă galeriile comerciale. Întreaga suprafaţă închiriabilă brută a Electroputere Parc este de 68.000 de metri pătraţi, arată raportul Consiliului Concurenţei.

Prin operaţiunea de concentrare economică propusă nu se ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special ca urmare a creării sau consolidării unei poziţii dominante

arată Consiliul Concurenţei.

În România grupul Blevir deţine trei societăţi Metropolis Investiţii Imobiliare SRL, S.R.C.C. Rentcom SRL şi Victoria Invest Romania SRL.

Sursa: Mediafax

Imparte acest articol