Un tribunal norvegian a decis reîntregirea familiei Nan, ai cărei copii au fost luaţi de Barnevernet


familia-nan2

Un tribunal din Norvegia a decis reîntregirea familiei Nan, după ce autoritatea de protecţie a copilului din această ţară, Barnevernet, a decis separarea forţată a celor doi copii, Bianca-Mihaela şi Dragoş-Dumitru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord transmis, duminică, această decizie vine la puţin timp după o altă reîntregire decisă tot de justiţia norvegiană, cea a familiei Bodnariu.

Cu mare bucurie şi recunoştinţă faţă de Dumnezeul celor asupriţi, dăm vestea reîntregirii familiei Nan în urma recursului judecat la Tribunalului local Nord-Troms (Tingretten) în Norvegia. Sentinţa a fost dată în unanimitate de completul de judecători, Bianca-Mihaela şi Dragoş-Dumitru, cei doi copii, urmând să se reîntoarcă la părinţii lor după un an de grele suferinţe cauzate de separarea forţată decisă de Barnevernet. Această biruinţă în faţa nedreptăţii evidente vine la puţin timp după o altă reîntregire decisă tot de justiţia norvegiană, cea a familiei Bodnariu”, se arată în documentul citat, semnat de episcopul Macarie Drăgoi.

Acesta a subliniat că deciziile date de justiţia norvegiană arată că există, încă, dreptate „chiar şi în aceste vremi tulburi, dacă dăm dovadă de solidaritate şi de împreună-pătimire cu fraţii noştri şi dacă nu capitulăm în faţa forţelor care destructurează familia şi societatea”.

Dumitru şi Mihaela Nan, originari din Maramureş, care s-au mutat în Norvegia în urmă cu cinci ani, au rămas fără cei doi copii în octombrie 2015, când aceştia au fost preluaţi de serviciul de protecţie a copilului – Barnevernet şi plasaţi într-o familie surogat.

Soţii Nan au fost atunci chemaţi la poliţie, interogaţi şi, în final, anunţaţi de angajaţi de la protecţia copilului că le-au fost luaţi copiii, pe motiv că sunt bătuţi.

Acuzaţiile ar fi pornit de la faptul că fetiţa familiei Nan a spus că a fost bătută, aceasta fiind filmată, fără ca familia să ştie, când se juca şi răspundea unor întrebări despre părinţii săi.

sursa :  www.mediafax.ro

Tags norvegia

Imparte acest articol