UPDATE: Leonard Doroftei, adus cu mandat la instanţa supremă pentru audieri în Gala Bute


doroftei

Nu eu am organizat Gala Bute. Am fost în calitate de martor. Din păcate, nu am ce să spun prea mult. Oricine poate organiza o gală atâta timp cât plătește taxele aferente Federației Române de Box. Nu am constatat nereguli după ce am ajuns președinte. Nu am participat la negocieri, nu am participat la discuții.

Nu am fost implicat în cheltuieli. A fost altceva, cu un ring de box care acum e casat. Federația nu poate organiza o gală de box profesionist. Dar federația este forul suprem al boxului și trebuie plătite niște taxe aferente. Federația Română de Box nu a organizat gala de box. Toata lumea care plătește licența are voie să organizeze o gală de box

a declarat Leonard Doroftei după audiere.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, a fost adus cu mandat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a fi audiat ca martor în dosarul „Gala Bute”, judecătorii luând această decizie după ce Doroftei a fost citat de două ori şi nu s-a prezentat.

Nu am mai avut niciodată escortă. Nu ştiu despre ce este vorba, acum am primit citaţia

a declarat Leonard Doroftei când a ajuns la sediul instanţei supreme.

Elena Udrea nu consideră relevantă declaraţia lui Leonard Doroftei în ceea ce o priveşte. Acelaşi lucru îl susţine şi Rudel Obreja.

Nu are nicio relevanţă. Nimic din ce a însemnat Gala Bute nu este în dosar. Nimic din ceea ce a însemnat organizarea acestui eveniment. Nu are nicio treaba, nici Doroftei, nici cei care au participat la organizarea Galei Bute. Eu nu am nicio acuzaţie legata de gală

a declarat Rudel Obreja.

Miercuri, la sediul instanței supreme, are loc un nou termen în care Elena Udrea, Rudel Obreja, fostul ministru Ion Ariton și alții sunt judecați pentru posibile fapte de corupție în organizarea Galei Bute.

Leonard Doroftei a mai fost audiat în dosarul „Gala Bute”, la DNA, în septembrie 2014.

La data de 21 aprilie 2015, Elena Udrea a fost trimisă în judecată, în dosarul „Gala Bute”, în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului omonim de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Alături de Udrea, au fost trimişi în judecată fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroag.

Sursa: Mediafax

Imparte acest articol