În urmă cu 10 ani veneam în Germania cu o valijoară… M-am adaptat, dar n-am să fiu niciodată de aici


WCENTER 0JGLCEPKPK                FOTO CARCONI / TOIATI CRONACA - MESSAGGERO CAPOLINEA DEI PULLMAN ALLA STAZIONE TIBURTINA PER L' ARRIVO DEI PULLMAN PROVENIENTI DALLA ROMANIA

Acum 10 ani veneam în Germania cu o valijoară, cu emoţiile noului şi cu un oarecare plan, că voi sta un an sau doi, şi destinaţia finală va fi alta, Paris. Numai că socoteală de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, şi iaca-mă, după 10 ani , tot aici. Lecţie bună, nu e bine să faci planuri de viaţă decât pe termen scurt, că tot timpul apare, dispare ceva sau cineva , care le răstoarnă şi te uiţi că mâţa-n calendar pe ce drum s-o mai apuci.

A fost o decizie luată după ce drăcuşorul din stomac m-a frecat continuu vreo câteva luni: Du-te, du-te, du-te, nu fi fraieră! Şi m-am dus. Şi-am venit. Şi nu-mi regret nicio secundă decizia, a fost luată cu inima, după ce i-am dat câteva în cap minţii care mă zăpăcea: Nu te duce, nu te duce!

Deocamdată n-o regret, nimic nu e nimic final înafară de moarte, restul e negociere, cu tine, cu cei din jur, cu iubirea, cu frustrarea, cu aşteptările, cu demoni, frici şi mentalităţi. Iar când propria mamă îţi ia o povară, spunându-ţi: du-te, copilul meu, că eu mă descurc – chiar fraier să fii să nu pleci.

mai mult la : www.ziarulromanesc.de

Tags Germania

Imparte acest articol