Vin acasă, de sărbători, românii din străinătate. Poliția de Frontieră a suplimentat personalul de la intrările în țară


vama-nadlac

Personalul de la punctele de trecere a frontierei a fost suplimentat până la capacitatea maximă permisă de infrastructură, pentru prevenirea aglomeraţiei care se prefigurează în următoarele zile, când numeroşi români din diaspora vin acasă de sărbători.

Poliţia de Frontieră anunţă că, pentru evitarea aglomerărilor, a dispus toate măsurile aflate în competenţa sa pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ în această perioadă. În acest sens, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic.

De asemenea, va fi folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere a frontierei şi în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configuraţiei acestora. Numărul poliţiştilor de frontieră care acţionează zilnic este de peste 3.000, urmând a fi suplimentat cu efective de rezervă şi intervenţie.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră le recomandă șoferilor tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. La frontiera româno-ungară sunt 11 puncte de trecere rutiere şi, în total, sunt disponibile, atât  pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 53 de benzi de control pe sens.

mai mult la :  www.romanialibera.ro

Imparte acest articol